PERS-CollectiefWalden-HetVerbandVanAllesMetAlles-fotoMoonSaris-6059-e1529313952798

HET VERBAND VAN ALLES MET ALLES

Collectief Walden

Een ode aan warmte

2018-2019

Op 12/13 en 19/20 oktober 2019 is HET VERBAND VAN ALLES MET ALLES te zien tijdens de opening van de Natuurplaats Noordsche Veld in Donderen. Tickets en meer informatie vind je hier.

Tijdens een artistieke onderzoeksresidentie bij Land Art Contemporary in Dalen die aansloot op de uitvoeringen van hun voorstelling WINDSTILLEVEN verdiepte Collectief Walden zich in het Nederlandse energielandschap, meer specifiek op dat van Drenthe. Dit leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van HET VERBAND VAN ALLES MET ALLES. 

Om HET VERBAND VAN ALLES MET ALLES te begrijpen doen wij een ultieme poging de gehele werkelijkheid terug te voeren tot één eenvoudig principe: warmte. We komen voort uit, zijn op zoek naar en creëren zolang we leven warmte. Dat maakt ons prachtig én tragisch tegelijkertijd. HET VERBAND VAN ALLES MET ALLES is een ode aan de warmte in al haar verschillende verschijningsvormen én een pleidooi voor de mens als bewuste actor binnen de blinde keten van oorzaak en gevolg. Een muzikale, beeldende, poëtische samenstelling.

Eerder resultaat van de residentie in Dalen was een Drentse versie van de voorstelling WINDSTILLEVEN.

Collectief Walden maakt ‘site-responsive’ landschapstheater op het snijvlak van filosofie, biologie en ecologie. Collectief Walden bestaat uit één bioloog, één filosoof, één dramaturg, één mimer en één producent. De bioloog ziet het landschap als een complex netwerk van wetmatigheden. De filosoof ziet een weerspiegeling van de menselijke geest. De mimer voorspelt een dramatische afloop. Deze verschillende perspectieven vormen het kloppende hart van Collectief Walden. Collectief Walden speelt altijd zonder elektriciteit en probeert een lage impact te hebben op de omgeving.

Door René van Bakel, Alexandra Broeder, Juul Dekker, Boaz van Doornik, Hella Godee, Seline Gosling, Jente Hoogeveen, Matthijs IJgosse, Bernke Klein Zandvoort, Dominic Kraemer, Thomas Lamers, Suzanna van Oers, Matthias Sigurõsson, Thijs van Vuure en Freek van Zonsbeek. 
Co-producenten: Over het IJ Festival en Land Art Contemporary.
Drentse partners: Huis van de Natuur, Staatsbosbeheer, Natuurplaats Noordsche Veld, Boerderij Prins.
Mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, VSBfonds, Provincie Drenthe en Gemeente Tynaarlo.

Beeld: Collectief Walden

.