tumblr_lv14q6g8no1r7063go1_1280

Toekomst Broken Circle / Spiral Hill

Robert Smithson

Land Art Future

2018-nu

Land Art Contemporary werkt op dit moment aan een toekomstplan voor het behoud van Broken Circle/Spiral Hill.

Broken Circle/Spiral Hill, de werken die Robert Smithson in 1971 maakte in het kader van Sonsbeek buiten de Perken, zijn te vinden op het terrein van Zand- en Exploitatie Maatschappij Emmen BV. Sinds de constructie van de werken droeg de Firma De Boer zorg voor het onderhoud. Nu heeft De Boer de zandgroeve verkocht. Dit zorgt voor onzekerheid over de toekomst van de werken. Tegelijkertijd zijn de werken al 50 jaar: een mooi moment om te vieren dat ze er zijn en er extra aandacht aan te besteden.

Om de toekomst van Broken Circle/Spiral Hill veilig te stellen heeft Land Art Contemporary (LAC) in samenwerking met de Holt/Smithson Foundation in december 2018 een expertmeeting georganiseerd bij STROOM Den Haag. Tijdens deze bijeenkomst hebben we met verschillende experts gesproken over de problematiek en kansen van de werken. Land Art Contemporary vertegenwoordigt de Holt/Smithson Foundation in het overleg over de toekomst van de werken.  LAC doet onderzoek naar de conditie van het kunstwerk en stimuleert het gesprek over de toekomst van Broken Circle/Spiral Hill met gemeente Emmen, provincie Drenthe en met de nieuwe eigenaar van de grond.

Daarnaast ontwikkelt LAC diverse publieksactiviteiten om meer bekendheid aan de werken te geven en het belang van het behoud ervan duidelijk te maken aan een breed publiek.

Voor meer informatie zie ook https://brokencircle.nl/

Beeld: Anna Berkhof