Van vrijdag 10 t/m zondag 12 maart voert Collectief Walden op uitnodiging van Land Art Contemporary de voorstelling Windstilleven op. Het eeuwenoude stuifzandlandschap Mantingerzand van Natuurmonumenten speelt de hoofdrol. De voorstelling biedt cultuur- en natuurliefhebbers een unieke theaterervaring in dit bijzondere stuk natuur en laat hen met andere ogen naar dit landschap kijken. 

 

COLLECTIEF WALDEN

 

Collectief Walden maakt ‘site-responsive’ landschapstheater op het snijvlak van filosofie, biologie en ecologie. Het Collectief bestaat uit één bioloog, één filosoof, één dramaturg, één mimer en één producent. De bioloog ziet het landschap als een complex netwerk van wetmatigheden. De filosoof ziet een weerspiegeling van de menselijke geest. De mimer voorspelt een dramatische afloop. Deze verschillende perspectieven vormen het kloppende hart van Collectief Walden. Collectief Walden speelt altijd zonder elektriciteit en probeert een lage impact te hebben op de omgeving. 

 

VOORSTELLINGEN

 

Gedurende Windstilleven neemt Collectief Walden het publiek mee naar het Mantingerzand, een eeuwenoud natuurgebied in Drenthe. In het stuk wordt een parallel getrokken tussen de overlevingsmechanismen van de natuur en die van de mens. De voorstelling gaat over de historische ontmoeting tussen natuurwetenschapper Albert Einstein en filosoof Henri Bergson. Deze tijdgenoten hadden beiden een eigen opvatting over de betekenis van tijd. In Windstilleven worden performers en publiek figuranten in een ecologische en filosofische interventie op het Mantingerzand met een belangrijke rol voor de zintuigen. 

 

Windstilleven kwam tot stand na een Artist in Residence periode op Oerol in het kader van de fonds Podiumkunsten Nieuwe Makers Regeling. Windstilleven is te zien geweest tijdens Oerol en Over het IJ festival.

 

De voorstellingen duren ca 5 kwartier en vinden plaats op:


Vrijdag 10 maart om 15.30 uur


Zaterdag 11 maart om 11.30 uur en 14.30 uur


Zondag 12 maart om 11.30 uur en 15.30 uur

 

 

Kaarten à € 17,50 (incl. welkomstdrankje en donatie aan Natuurmonumenten) zijn HIER te bestellen

 

 

Praktische informatie

De voorstellingen vinden plaats in de buitenlucht en worden in daglicht gespeeld. Alleen bij noodweer gaat de voorstelling niet door. Mochten we genoodzaakt zijn de voorstelling te annuleren dan wordt dit op de dag van de voorstelling via deze website bekend gemaakt.  

 

Verzamelpunt: eethuis & natuurcamping de Voscheheugte, Mantingerdijk 8, 9436 PN Mantinge. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. 

 

 

Land Art Contemporary richt zich op onderzoek naar en de ontwikkeling van hedendaagse ‘land art’ projecten in Drenthe en daarbuiten. Kunstwerken in of over het landschap verruimen ons begrip en onze blik op dit bijzondere landschap. Op uitnodiging van Land Art Contemporary verblijft Collectief Walden in de maand maart in Drenthe om de wisselwerking tussen mens en natuur te onderzoeken vanuit de programmalijn Land Art Now. Dit onderzoek zal leiden tot een voorstel voor een nieuwe interventie in een Drents landschap. 

 

 

Productie

Land Art Contemporary & Collectief Walden ism Natuurmonumenten en eethuis & natuurcamping de Voscheheugte.

 

Met dank aan

Provincie Drenthe, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds, Fonds Podiumkunsten, OEROL en Over het IJ Festival.